Om Oss

Hvem er vi, hva vi gjør og hvorfor

Spero foreningen ble startet for å hjelpe dem som sliter med psykisk helse, rus og fattigdomsproblematikken. Samtidig arbeider vi mot å få vekk den stigmatiseringen og diskrimineringen disse utsatte gruppene blir utsatt for.

Grunnleggende forandring er hva Spero handler om. Vi vil utfordre stigmatisering og diskriminering ved sine røtter – hvorfor folk opplever det – på jobb, gjennom helseetater og sosial omsorg, i utdanning, hjemme eller i samfunnet,

Vårt mål er å bygge en bedre, sunnere og inkluderende fremtid. Spero foreningen skal utgjøre en sentral del av oppvekstmiljøet der vi skal tilby tiltak for utsatte barn og unge voksne, gjennom å være en trygg og viktig arena.

Sammen forsøker vi å bekjempe den urett barn må vokse opp med.

Navnet og betydningen av Spero

Er du en av dem som lurer på hvorfor navnet Spero ble valgt, og hva ordet Spero egentlig betyr?

Første gang jeg kom over ordet Spero ble jeg så fasinert over den dype betydningen og hvor mye styrke som lå bak dette ordet, at jeg visste med en gang at dette skulle være med på å legge grunnlaget til foreningen.

Hvordan det hele startet

For mer enn 10 år siden ble livet snudd på hodet for en ung mann, som ble etterfølgt av flere år med mye ustabilitet, rus, løgn og ensomhet ble en del av hans liv.

I tiden han var i behandling oppdaget han behovet for et aktivitetstilbud, da aktivitetstilbudet var tilnærmet ikke eksisterende.

Han ønsket å endre dette, og i det små tok Spero foreningen form, med et mål om å hjelpe andre.

Vår Strategi

Spero foreningen vil utfordre negativ oppførsel mot de som opplever utfordringer grunnet psykiske- rus- og fattigdoms utfordringer.

Vår visjon er å sørge for at alle som har disse utfordringene, skal få de samme mulighetene til å kunne leve et meningsfullt liv.

Vi vil hjelpe alle til å forstå virkningen av deres handlinger og atferd ved å sørge for at stemmene til mennesker med utfordringer skal bli hørt og respektert gjennom vårt arbeid.

Vi har et ambisiøst program for å levere – på arbeidsplasser, utdanning, helse og sosial omsorg, og samtidig bygge en sosial bevegelse.

Programmet overvåkes nøye, og vi vil dele våre resultater med den hensikt at vi vil bygge videre på våre nye erfaringer.

“Barn er bedre enn bank og børs. Jo tidligere i livsløpet vi legger inn innsatsen, jo mer får vi igjen for pengene.” James Heckman 2006

Tiltak

Vi i Spero vet at det finnes allerede fantastiske tiltak som fungerer, og vi er ikke ute etter å finne opp “hjulet på nytt”.

Vi ønsker å gjøre tiltakene mer effektive og at vi kan tilby de rette tjenestene. Derfor vektlegger vi et godt samarbeide med andre organisasjoner der vi får bruke de eksisterende gode tiltakene.

Dette sparer samfunnet for store kostnader, og en får muligheten til å fokusere på å gjøre sine egne tiltak enda bedre.

Les videre om våre tiltak, om hva vi kan tilby, og ta kontakt om du har noen spørsmål.

FriPass

Dette er vårt egenutviklet tiltak. Vi er de første og eneste i Norge som tilbyr denne typen forebyggende tiltak.

Dette er et tiltak med hensikt i å forebygge tilbakefall, der tiltaket FriPass tilbyr akutt overnattingstur i fjellet. Vårt mål er å kunne reise på så kort varsel som mulig, og vi har alltid stående to ferdig pakkede sekker.

Daglige turer

Den beste medisinen mot dårlig humør, er en lang spasertur!

Å være 30 minutter i fysisk aktivitet er det Helsedirektoratet anbefaler, og vi tilbyr i tillegg en positiv opplevelse. Selv om været kan være dårlig i Bergen, så smaker lunsjen alltid like fantastisk, og det kjente bergensværet blir en vant med.

Klatring innendørs

Har du lyst til å prøve deg i klatreveggen?

Klatring er en aktivitet som er svært populært. Her får du muligheten til å utvikle deg, uansett om det er første gang eller om du er proff.

Idrett Bergen Sør står for dette fantastiske tilbudet, og alt av klatreutstyr får du låne GRATIS.

Bli med som Frivillig eller Doner et bidrag i dag!

Bli frivilligDonasjon