FriPass

Alle mennesker har på ulike tidspunkter i livet behov for hjelp. Dette tiltaket vil gjøre en ellers vanskelig tid om til en god opplevelse der mestringsfølelsen står sentralt.

Informasjon om tiltaket

Vi er stolt over å kunne tilby dette egenutviklete tiltaket, der vi er de første og eneste i Norge som tilbyr dette.

FriPass er et forebyggende tiltak og vil være en naturlig del i et etterverns tilbud.

Vi har alle vært der, der en skulle ønske en kunne komme seg vekk fra alt. Få en pause fra bekymringene slik at en får tid og klarhet i hodet.

Det å handle på impuls er normalt, men det kan være en utfordring for mange. Å ta de rette valgene på impuls er ikke alltid så lett, der feil valg kan føre til store konsekvenser for fremtiden.

Det kan være at en ikke kan oppholde seg i sitt hjem av ulike grunner, eller en kjenner på at en ikke klarer å stå i det lengre.

Spero foreningen ønsker å tilby FriPass slik at økonomi ikke skal være et hinder for brukeren.

Vår erfaring viser til et behov av denne type tiltak, der brukeren får et stort utbytte, og som en del av strategien med å forhindre overdoser.

Hva som er inkludert

Vi vil stå for transport, mat, turutstyr, telt, eventuelt kostnader for bruk av hytte. Reise- og personforsikring må en tegne selv om det er ønskelig, da Spero foreningen ikke klarer å stå økonomisk for dette per dags dato.

Personlig turutstyr som jakke, bukse, ullundertøy, sko, hansker, lue, og hygiene produkter må en stå for selv.

Mangler en noe av dette, vil vi være behjelpelig med å finne en løsning.

Vårt mål er å kunne reise på så kort varsel som mulig, og vi har alltid stående klare 2 sekker med nødvendige turutstyr (personlig utstyr er ikke inkludert).

En tur vil ha en varighet på 2-3 døgn, eller etter avtale.

Rusfrihet er et krav ved avreise og under reise.

.

Hvor

Vi drar til best egnet område i fjellet

Vi er avhengig av værforholdene, og kollektivtransport, men vi kommer oss alltid til fjells. Vi kan reise til Hardangervidda, Voss området, Vaksdal/Dale området, Gullfjellet, eller hvilket som helst område. Vi finner alltid ut av hvor vi kan reise.

Når

Akutt er akutt, og vi kan ikke spå så godt

Vi klarer ikke “innen en time” avtale, men vi gjør vårt ytterste for å få det til på samme dag. Vi har desverre kun en person som kan være så fleksibel på avreise, men dette skal vi finne en bedre løsning på.

Hvem

Personer i vår målgruppe, og med avtale

Dette tiltaket er for personer vi har i vår målgruppe. Vi retter oss mot personer med rus- og psykisk utfordringer der vi også retter oss mot dem med fattigdomsutfordringer. Aldersgruppe 13-28 år, men også for de voksne som har direkte kontakt med barn, og etter nærmere avtale.

Gi en gave

Vil du gi en Donasjon eller bli en Frivillig?

Gi en DonasjonBli en frivillig